Heb je last van je adem?

.... je stem heeft geen kracht?

Na veel of langer spreken wordt je moe, krijg je hoofdpijn en heb je moeite om je te concentreren,. Je stem wordt hees en valt weg.  Je moet dan meer moeite doen, om je verstaanbaar te maken, maar dat is extra vermoeiend. Bewegen en spreken tegelijkertijd lukt helemaal niet. Je hebt weinig uithoudingsvermogen en kracht in je stem. 

Ook het kauwen en doorslikken van je eten kan vermoeiend zijn. Je verslikt je makkelijk en moet daardoor hoesten. Maar soms lukt dat niet goed, komt er weinig tot niets niets omhoog en lucht het hoesten niet echt op. 

Ademklachten hebben dan ook een grote impact op je leven. Het niet kunnen doen wat je wil, op de manier zoals jij het wil, is frustrerend.

Eén op de 8 Nederlanders houdt langdurige klachten na een COVID besmetting. Dat noemen we Long Covid, post Covid of het Post Covid syndroom. De meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, benauwdheid, druk op de borst, hartkloppingen, vergeetachtigheid, hersenmist, niet goed kunnen concentreren, slecht slapen, wazig zien, smaak en reukverlies.  Inmiddels hebben ruim 23.000 mensen zich aangemeld bij C-Support met klachten die langer dan 3 maanden aanhouden (bron c support).

Astma en COPD zijn chronische longziekten. In Nederland zijn er bijna 600.000 mensen met astma en 600.000 met COPD. Beide longziekten hebben grote invloed hebben op je kwaliteit van leven. 

Wil jij optimaal leren omgaan met jouw ademhaling en energie?

Weten welke factoren van invloed zijn op jouw longen?  Waar jij gevoelig op reageert?

De regie van je adem zelf in handen nemen? Je adem bewust gaan managen?

Dan is ademlogopedie iets voor jou! 

Neem even contact met me op voor meer informatie over Ademlogopedie!

En ik vertel jou precies wat JIJ kunt doen!