Introductie

Introductie

Als u of uw kind een klacht heeft op het gebied van de stem, spraak, taal of het gehoor kunt u contact met ons opnemen.

Wanneer logopedie bij volwassenen?

Naast algemene logopedie bieden wij Hoortraining, Training Spraakafzien en zijn wij gespecialiseerd in Stem therapie en Mimetherapie. Meer informatie kunt u in het linker menu onder gehoor, stem en spraakstoornissen vinden. 

Op verzoek organiseren wij ook stemtrainingen voor teams van scholen, bedrijven en koren. Heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op!

 

Wanneer logopedie bij kinderen?

Uit onderzoek blijkt dat vroegtijdige logopedische interventie bij kinderen een achterstand op school en in de sociale ontwikkeling kan voorkomen. 
 
Naast algemene kinderlogopedie zijn wij gespecialiseerd in SI therapie, Prompt therapie, Oro Myofunctionele therapie en bieden wij de voorschotbenadering,  Meer informatie hierover kunt u in het linker menu bij spraak, slik en taalstoornissen vinden.
 
Een leerkracht in het basisonderwijs speelt een grote rol bij de signalering van spraak, taal, gehoor en stemproblemen.  Als u als leerkracht twijfelt of een kind logopedische therapie nodig heeft, kunt u een screeningslijst invullen en deze  telefonisch of via de mail aan ons voorleggen: 
 
Screeningslijst Logopedie voor 0-4 jarigen:  screeningslijst_0-4_jaar_logopedie.doc downloaden
Screeningslijst Logopedie vanaf 4 jaar:   screeningslijst_vanaf_4_jaar_logopedie.doc downloaden
 
Op verzoek organiseren wij voorlichtingsbijeenkomsten voor teams van basisscholen. We geven een duidelijke beschrijving van de verschillende logopedische stoornissen en bieden u praktische tips over bruikbare speel/leermaterialen, apps en websites, die u in uw klas kunt gebruiken.
 
Ook kunnen we bij u in de klas komen om een leuke presentatie over logopedie te verzorgen. De informatie en opdrachtjes zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen in uw klas. Heeft u interesse? Neem gerust contact met ons op!