Inge Oosterwijk

 
Hallo, mijn naam is Inge Oosterwijk en ik ben de praktijkhoudster van Logopedie Talk 2 Me. U kunt bij al uw vragen over organisatorische en financiele praktijkzaken bij mij terecht.
 

Aanwezigheid

Ik ben op maandag en dinsdag werkzaam in Oosterhout en op donderdag en vrijdag in Dorst.
 

Opleiding 

Ik ben in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en in 1995 aan de Universiteit van Manchester. Ik ben gekwalificeerd logopedist (lid NVLF), speech & language therapist (Member of The College of Speech & Language Therapists), gecertificeerd dyslexiebehandelaar (ingeschreven in het dyslexieregister van de NVLF), Stem Therapeut en Mime Therapeut.
Ik ben als lid van de KK Breda, werkgroep Logopedisten Oosterhout en werkgroep Mime Therapie Breda actief betrokken bij meerdere, nieuwe initiatieven op het gebied van de logopedie in de regio.
 

Ervaring

Ik heb ruime ervaring in de behandeling van spraak-, taal-, slik-en gehoorstoornissen en heb vooral affiniteit met jonge kinderen die stotteren, jonge kinderen die (nog) niet spreken (bijv.  selectief mutisme), kinderen met articulatieproblemen tgv een schisis, kinderen met dyslexie, kinderen en volwassenen met stemklachten of gehoorklachten (C.I., spraakafzien), volwassenen met hyperventilatie en/of aerofagie en volwassenen met genderdysfonie.
 

Specialismen

Ik heb meerdere cursussen en nascholingen gevolgd o.a. de cursussen Hanen, Taal leren in Interactie, TOLK, PROMPT, Aan de slag met woordenschat, Autisme op de basisschool, Dyslexie, Taal in Blokjes, OMFT (Orale Myofunctionele Therapie), Mime Therapie (bij perifere facialis parese), LaxVox, Meer dan larynxmanipulatie, Biofeedback en Triggerpoints, DTL en Doelgericht en SMART. 
Ook ben ik gecerfifceerd BHV-er en Kinder EHBO'er.